Στην κάμερα της εκπομπής «Happy Day» μίλησε ο Μίκι Ρουρκ με αφορμή τη νέα ταινία «Γιος του Θεού» (Man Of God) της Γελένα Πόποβιτς, που γυρίζεται στην Ελλάδα. «Δεν έχω σεβασμό σε αυτό το επάγγελμα επειδή άλλαξε πολύ τα τελευταία 20 χρόνια. Ένας μέτριος έως κακός ηθοποιός αν μπει σε μια μεγάλη ταινία που κόστισε 200 εκατομμύρια δολάρια και φέρει έσοδα στα ταμεία γίνεται σούπερ σταρ ακόμη κι αν είναι κακός ηθοποιός. Και το Χόλιγουντ είναι γεμάτο τέτοιους. Είναι θέμα συστήματος και διασυνδέσεων» υπογράμμισε ο διάσημος ηθοποιός.
«Ενιωθα ντροπή»
Παράλληλα, ο Μίκι Ρουρκ αποκάλυψε ότι είχε άσχημα παιδικά χρόνια. «Δεν σκέφτομαι ιδιαίτερα το παρελθόν, δεν μιλάω για αυτό. Η μητέρα μου παντρεύτηκε έναν βίαιο αστυνομικό που δεν έκανε τίποτα άλλο από το να σκοτώνει στο ξύλο εμένα και τον μικρό αδελφό μου από τότε που ήμουν 6 μέχρι τα 16 μου. Και με επηρέασε έντονα γιατί δεν ήταν ένα χτύπημα στον πισινό, αλλά ήταν ωμή βία και δεν μπορούσα να μιλήσω στα κορίτσια» σημείωσε και πρόσθεσε: «Όταν έπαιζα σε ομαδικά σπορ, ήμουν πάντα μόνος γιατί δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με τους συμπαίκτες μου, ένιωθα ντροπή γι’ αυτό που γινόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες. Ήταν ένας εφιάλτης και δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ο αληθινός πατέρας μου δεν ήρθε να με σώσει και γιατί η μητέρα μου το άφηνε να συμβεί. Επειδή ένιωθα ντροπή έγινα σκληρότερος, πιο σκληρός από όλους».
Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο ηθοποιός του Χόλιγουντ ανέφερε ότι ο μικρός αδελφός του ξεψύχησε στα χέρια του. «Ο μικρότερος αδελφός μου, Τζόι, πέθανε στα χέρια μου 11 χρόνια πριν και υπέφερε. Οι νοσοκόμες μου είπαν ότι δεν πρόκειται να φύγει από τη ζωή μέχρι να νιώσει ότι εγώ θα είμαι εντάξει με αυτό. Έπρεπε εγώ ο ίδιος να του πω: “Τζόι πρέπει να φύγεις τώρα”».
Στα γυρίσματα της νέας ταινίας των Σερβετάλη και Μίκι Ρουρκ
Με πυρετώδεις ρυθμούς πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της αγγλόφωνης ταινίας της Γελένα Πόποβιτς. Ο «Γιος του Θεού» (Man Of God) πραγματεύεται τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, ο οποίος ως ιερέας εκδιώχθηκε τον 19ο αιώνα από την εκκλησία του και εξορίστηκε στην Αίγυπτο, ωστόσο συνέχισε να φροντίζει τους φτωχούς, να διδάσκει τα κορίτσια των αγροτών και ίδρυσε ένα μοναστήρι – προσκύνημα της Ορθοδοξίας.
Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιούνται στην Αθήνα και την Αίγινα. Τον Άγιο Νεκτάριο ενσαρκώνει ο Άρης Σερβετάλης, όταν ήταν ιερέας. Μαζί του, επίσης, θα δούμε ένα εξαιρετικό καστ που αποτελείται από τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιάννη Στάνκογλου, Νικήτα Τσακίρογλου, Τόνια Σωτηροπούλου, Μάνο Γαβρά, Γιάννη Αναστασάκη, Μιχάλη Οικονόμου, Αλέξανδρο Μυλωνά, Παύλο Κουρτίδη και Αλεξάντερ Πετρόφ. Έκπληξη για τους σινεφίλμ είναι η συμμετοχή του Μίκι Ρουρκ, που υποδύεται έναν παράλυτο που βίωσε το θαύμα. Τη μουσική της ταινίας έχει αναλάβει ο πολυβραβευμένος μουσικοσυνθέτης Ζμπίγκνιου Πράισνερ, συνεργάτης του Κριστόφ Κισλόφσκι.
10 πράγματα που δεν ήξερες για τον «σκληρό» του Χόλιγουντ
- Ο Φίλιπ Αντρέ Ρουρκ Τζούνιορ, όπως είναι το αληθινό όνομα του Μίκι Ρουρκ, γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1952 στην περιοχή «Schenectady» της Νέας Υόρκης.
- Οι γονείς του χώρισαν, και ο πατριός του αποδείχθηκε σκληρός και κακοποιητικός. Ο Ρουρκ ασχολήθηκε με την πυγμαχία για να υπερασπίζεται τον εαυτό του από τις επιθέσεις του. «Έβγαινα στο δρόμο πιστεύοντας ότι το να σπάω κόσμο στο ξύλο ήταν φυσιολογικό» είχε πει σε συνέντευξή του.
- Εργάστηκε ως οικοδόμος, παγωτατζής, εκπαιδευτής σκύλων, αλλά και ως προσωπικό ασφαλείας σε μπαρ για τραβεστί…
- Έζησε για ένα διάστημα άστεγος κάτω από τις γέφυρες της Νέας Υόρκης.
- Τη δεκαετία του ΄80, ο Μίκι Ρουρκ θεωρούταν ο διάδοχος του Μάρλον Μπράντο και του Τζέιμς Ντιν. Μετά την ταινία «9 ½ εβδομάδες» με την Κιμ Μπάσινγκερ όλη η Αμερική τον ερωτεύτηκε.
- Στα γυρίσματα της απόλυτης ερωτικής ταινίας «9 ½ εβδομάδες» εμφανιζόταν με κουρέλια – εκείνη την εποχή ήταν η επιτομή του περιθωριακού στοιχείου της Νέας Υόρκης.
- Στην «Άγρια Ορχιδέα» βρήκε τη γυναίκα της ζωής του στην ηθοποιό, Κάρε Ότις. Η σχέση ήταν καρμική και εκρηκτική. Το 1994 ο Ρουρκ κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε τη σύζυγό του και πέρασε κάποιο διάστημα στη φυλακή. Η Κάρε Ότις έπεσε στα ναρκωτικά και την κατάθλιψη.
- Η φήμη του καταστράφηκε και αποφάσισε να επιστρέψει στα ρινγκ. «Έπρεπε να γυρίσω πίσω στην πυγμαχία γιατί ήμουν αυτοκαταστροφικός. Δεν σεβόμουν τον εαυτό μου ούτε ως άτομο ούτε ως ηθοποιό». Στο ριγκ κατέστρεψε το πρόσωπό του και οι πλαστικές απέτυχαν.
- Ο χωρισμός με την Κάρε Ότις τον έκανε να αναζητήσει την πηγή της οργής πίσω από την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά του. Αδέκαρος και μόνος θα είχε δώσει τέλος στη ζωή του, αν δεν βρισκόταν ένας ψυχοθεραπευτής να τον κουράρει… χωρίς χρέωση. Για τα πρώτα 5 χρόνια δεν είχε να τον πληρώσει. Σχεδόν τού χρωστάει την επιστροφή του στη… ζωή.
- Το 2008 κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την απίστευτη ερμηνεία του στον «Παλαιστή».