Το OK!Thess συνεχίζει με συνέπεια τις δράσεις του για την ενίσχυση της κοινότητας των startup επιχειρήσεων στηρίζοντας όσους επιθυμούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Η διαδικασία για τη συμμετοχή στον 15ο κύκλο επιτάχυνσης που ξεκινά στις 30 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή του Bootcamp στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 18 ομάδες παρακολουθώντας εργαστήρια διάρκειας 20 ωρών.
Στη διάρκεια της εβδομάδας του Bootcamp, από τις 17 έως τις 22 Μαρτίου, οι 18 ομάδες που συμμετείχαν παρακολούθησαν μια εισαγωγή στη μεθοδολογία Lean Startup, τα στάδια εξέλιξης μιας επιτυχημένης startup, παραδείγματα εφαρμογής του Business Model Canvas και της μεθοδολογίας Assumptions Validation. Στη συνέχεια προετοιμάστηκαν για την τελική παρουσίαση των καινοτόμων ιδεών τους -η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου- στην επιτροπή αξιολόγησης με στόχο την είσοδο τους στον 15ο κύκλο επιτάχυνσης του ΟΚ!Τhess.
Οι ομάδες που εντάχθηκαν στον 15ο κύκλο επιτάχυνσης του OK!Thess με αλφαβητική σειρά:
1.Chiron Sports
2.Co-passenger
3.Eidola
4.Ethesis
5.Find Your Way
6.Hellix
7.History Girl and Boy
8.Metis
9.Movietime/Cinematch
10.Pawssible
11.Pitch
Το πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess
Το πρόγραμμα κάθε κύκλου επιτάχυνσης του OK!Thess διαρκεί 12 εβδομάδες και βοηθά τους συμμετέχοντες να ωριμάσουν την ιδέα τους σε σύντομο χρονικό διάστημα και να ανακαλύψουν ένα βιώσιμο και επεκτάσιμο επιχειρηματικό μοντέλο που θα τους επιτρέψει να αναπτυχθούν, ως νεοφυείς επιχειρήσεις, σε μεγάλες αγορές διεθνώς. Περιλαμβάνει εργαστήρια και masterclasses σε θεμελιώδη θέματα επιχειρηματικότητας και μεθοδολογίας επιχειρηματικής ανακάλυψης, εβδομαδιαίο coaching από έμπειρους ιδρυτές startup εταιρειών και mentoring από επιτυχημένους επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων με βάση τις ανάγκες κάθε ομάδας.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), τα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της πόλης (ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΔΙΠΑΕ), τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων ΣΕΒΕ, το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας. Σταθερό συνεργάτη για τις ανάγκες του προγράμματος αποτελεί το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ).