Η Έλενα Ράπτη, Υφυπουργός τουρισμού, σε άρθρο της στο thestival.gr με τίτλο «Η εξέλιξη της Θεσσαλονίκης σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως» ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Το 2021 η Θεσσαλονίκη πέτυχε την ένταξή της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας (Creative Cities of Gastronomy) της UNESCO. Είναι η μοναδική ελληνική πόλη με τη συγκεκριμένη διάκριση, που την έχει χρίσει γαστρονομική πρωτεύουσα, εντάσσοντάς τη σε διεθνείς τουριστικούς χάρτες και ενισχύοντας την ταυτότητα και το brand της. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος χρειάστηκαν πολλές ημέρες εργασίας για την προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας τόσο από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, όσο και από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO. Η αγαστή συνεργασία των δύο φορέων οδήγησε στην υποβολή μίας εξαιρετικής πρότασης, κάτι το οποίο αναγνωρίστηκε και επιβραβεύτηκε από την UNESCO».
‘Ελενα Ράπτη: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σύστησε το πρώτο «Συμβούλιο Διατροφικής Πολιτικής»
Η Έλενα Ράπτη, Υφυπουργός τουρισμού, σε άρθρο της στο thestival.gr με τίτλο «Η εξέλιξη της Θεσσαλονίκης σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως» ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Στην ίδια κατεύθυνση και η συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στη Διεθνή Έκθεση «National Geographic Food Festival» του Περιοδικού National Geographic Traveller στο Λονδίνο, ενισχύει το γαστρονομικό προφίλ της πόλης.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σύστησε το πρώτο στην Ελλάδα «Συμβούλιο Διατροφικής Πολιτικής» με σκοπό την ενίσχυση της βιωσιμότητας του διατροφικού συστήματος, την προώθηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας και της τοπικής γαστρονομίας».
Έλενα Ράπτη Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δημιούργησε τον πρώτο αστικό αμπελώνα»
Η Έλενα Ράπτη, Υφυπουργός τουρισμού, σε άρθρο της στο thestival.gr με τίτλο «Η εξέλιξη της Θεσσαλονίκης σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως» ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ως Υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδια για τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού, υπέγραψα τον φάκελο υποψηφιότητας της Ελλάδας, που κατέθεσε το Υπουργείο στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) για τη διεκδίκηση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Οινοτουρισμού 2024 «UNWTO Global Wine tourism Conference 2024», με κέντρο την πόλη της Θεσσαλονίκης ως ιδανικό τόπο φιλοξενίας του.
Στον τομέα του οινοτουρισμού αξίζει να αναφέρουμε πως σε μια έκταση δύο στρεμμάτων απέναντι από το Καυταντζόγλειο Στάδιο, το οποίο παλαιότερα λειτουργούσε ως μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, παράγεται η περίφημη «Γοργόνα», το κρασί της πόλης. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης με έμπνευση, όραμα και θέλησή δημιούργησε τον πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα αστικό αμπελώνα ο οποίος αποτελεί πλέον και μέλος του παγκοσμίου δικτύου Urban Vineyards Association (U.V.A.). Η Θεσσαλονίκη με την ένταξή της στο δίκτυο ενισχύει επιπρόσθετα την προβολή της στους φίλους του κρασιού ανά τον κόσμο».