«Ο κόσμος μας έχει ψηφίσει για να είμαστε μια μαχητική, τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, γιατί είμαστε η δύναμη της κυβερνώσας Αριστεράς, κόμμα που συνεχίζουν να το αγκαλιάζουν οι αριστεροί και οι προοδευτικοί πολίτες», τόνισε η Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στον «Realfm» και στους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελατόλλα. .
Όπως υπογράμμισε, ο ΣΥΡΙΖΑ «βγαίνει από μια δύσκολη φάση, αφού υπέστη δύο βαριές εκλογικές ήττες, ενώ ακολούθησε και η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα». Όμως, το γεγονός ότι «δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ήρθαν να ψηφίσουν στην εκλογή του νέου Προέδρου και να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ, δείχνει ότι το κόμμα όχι απλώς δεν έχει τελειώσει, όπως πολλοί προεξοφλούσαν μετά τις ήττες στις εθνικές εκλογές, αλλά είναι εδώ». Και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει όλοι να συναισθανθούμε την ιστορική ευθύνη που έχουμε να μείνει ο χώρος ενωμένος και να προχωρήσει συντεταγμένα στις διαδικασίες», αφού «αυτό που απασχολεί τον κόσμο, και από αυτό θα κριθούμε, είναι το κατά πόσον μπορούμε να απαντήσουμε με ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις στις αγωνίες και στις ανάγκες του».
Αναφερόμενη στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι «το ζήτημα για όλους μας είναι πώς μέσα από τις διαφωνίες που κατεγράφησαν και χθες, θα προχωρήσουμε συντεταγμένα, ενωμένοι». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι μας, γιατί θα κριθούμε το επόμενο διάστημα από το κατά πόσο θα συμβάλλουμε δημιουργικά στη μεγάλη υπόθεση, που είναι η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».
Όπως υπογράμμισε, «θα πρέπει όλοι μέσα από την πολιτική μας πρόταση και το πολιτικό σχέδιο το οποίο θα κατατεθεί και στο επόμενο συνέδριο, να βρούμε εκείνες τις συνθέσεις οι οποίες θα κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα πιο ισχυρό και θα δώσουν τέλος στην παραφιλολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παραμείνει ενωμένος».
Τέλος, σχετικά με την διεξαγωγή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον Φεβρουάριο, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει χρόνος ώστε και τα νέα μέλη να ενταχθούν στις οργανώσεις, αλλά και να γίνει ένας πολιτικός διάλογος ο οποίος να είναι αρκετά αναλυτικός, συγκροτημένος και στη βάση των αναγκών της κοινωνίας, γιατί όλες οι εσωτερικές διαδικασίες των κομμάτων πρέπει να αντανακλούν τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία».