Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι (7/12) από το Σωματείο Εργαζομένων του Θεαγένειου Αντικαρκινικού νοσοκομείου, στην είσοδο και τον προαύλιο χώρου του νοσοκομείου, με τους διαμαρτυρόμενους, να υψώνουν πανό όπου αναγράφουν τα αιτήματα τους.
Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Σαββουλίδης
Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν τις εργασιακές συνθήκες του νοσοκομείου ως “τραγικές” σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων, Βασίλη Μουρατίδη, με τις συνταξιοδοτήσεις και παραιτήσεις να συνεχίζονται ενώ οι προσλήψεις παραμένουν ελάχιστες εώς μηδαμινές.
Ο πρόεδρος του Σωματείου σε δηλώσεις του, έθιξε την αντιμετώπιση που έχει η κυβέρνηση προς το Θεαγένειο, το οποίο χαρακτήρισε ως “το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο στη Βόρεια Ελλάδα”.
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
“Οι προσλήψεις του προσωπικού, οι οποίες είναι μόνο επικουρικές, δεν φτάνουν να καλύψουν τις ούτε τις συνταξιοδοτήσεις. Είναι απαράδεκτο σε ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί ογκολογικούς ασθενείς να υπάρχει μία μόνο νοσηλεύτρια στην νυχτερινή βάρδια. Υπήρχε σαφή διαβεβαίωση από το Υπουργείο Υγείας πως θα γίνει ετήσια ανανέωση, εμείς ωστόσο ζητάμε να παραμείνουν οι συνάδελφοί μας.
Υπάρχει μία τάση να παραιτούνται εργαζόμενοι γιατί οι συνθήκες του νοσοκομείου είναι τραγικές, οι οποίοι εργαζόμενοι έχουν βάλει πλάτη όλο αυτό το διάστημα σε δύσκολη περίοδο και έχουν έρθει για να στηρίξουν το νοσοκομείο… ζητάμε να μείνουν.”
Έχουμε πάνω από 200 οργανικές θέσεις αλλά δεν είναι μόνο το νούμερο, είναι και το τι προσφέρουμε. Η δουλειά του νοσοκομείου έχει διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια ενώ το προσωπικό έχει μειωθεί κατά το ήμισυ. Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα.
Για την ένταξη στα βαρέα και ανθυιγεινά
“Η επιτροπή που συστήθηκε για την ένταξη μας στα βαρέα και ανθυιγεινά έχει βγάλει πόρισμα εδώ και δύο χρόνια και δυστυχώς δεν το λαμβάνουν υπόψιν. Οι συνάδελφοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν ενταχθεί εδώ και χρόνια. Καταλαβαίνετε πως ένας νοσηλευτής πρέπει να δουλέψει μέχρι τα 67 σε αυτές τις συνθήκες, δεν γίνεται.”
Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Σωματείου χαρακτήρισε “ψίχουλα” τους μισθούς.
“Οι μισθοί είναι καθηλωμένοι εδώ και 15 χρόνια και δεν είμαστε σε καμία περίπτωση ευχαριστημένοι με τα ψίχουλα, τα οποία μας δίνει η κυβέρνηση, όπως στο ανθυιγιεινό επίδομα που έδωσε μια μικρή αύξηση και αυτό μόνο σε μία μερίδα εργαζομένων, δημιουργώντας έτσι διαμάχες μεταξύ μας, διαίριε και βασίλευε.”