«Η Νιγρίτα, η Βισαλτία, ο Τράγιλος, ο Αχινός είναι τόποι με πλούσια ιστορία και φυσικό κάλλος μοναδικό και μπορούν να προσφέρουν αυθεντικές, βιωματικές εμπειρίες στους επισκέπτες τους και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Ο τόπος μας διαθέτει σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία, λαογραφία, μοναστήρια και ναούς με έντονο θρησκευτικό ενδιαφέρον, θρησκευτικές γιορτές και εκδηλώσεις. Επιπλέον, διαθέτουμε μοναδικές ιαματικές πηγές που η σωστή αξιοποίησή τους μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στην περιοχή μας. Σημαντικές δυνατότητες προσφέρονται μέσα από μία μεγάλη γκάμα αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς και τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων. Και το κυριότερο, οι άνθρωποί μας οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη ανοιχτόκαρδη φιλοξενία και μία γνησιότητα και αυθεντικότητα που σπάνια συναντά κάποιος σε άλλους τουριστικούς προορισμούς.
Στην ερώτηση τί τουρισμό θέλουμε, η απάντησή μας, από την αρχή της θητείας μας, είναι ξεκάθαρη. Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, αποτελεί το μοναδικό πλαίσιο που μπορεί να δημιουργήσει αξία για την περιοχή μας, κοινωνική ευημερία για τις κοινότητές μας, και ταυτόχρονα να προστατέψει τον τρόπο ζωής μας, τις παραδόσεις και τα έθιμά μας, με σεβασμό στο περιβάλλον.
Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη μπορεί να δημιουργήσει δουλειές και εισόδημα στον τόπο μας. Στις περιοχές όπου έχει ήδη εφαρμοσθεί, είναι αποδεδειγμένο ότι εξασφαλίζει πολλαπλάσια οφέλη για τους εργαζόμενους, τους επιχειρηματίες του κλάδου και τους παραγωγικούς φορείς. Και φυσικά αποτελεί ίσως το σημαντικότερο κίνητρο για να κρατήσουμε τους νέους και τις νέες μας στον τόπο μας και να μην ερημώσουν τα χωριά μας. Να μη χρειάζεται να φύγουμε από τα χωριά μας για να αναζητήσουμε αλλού ευκαιρίες εργασίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση, εμείς ως Δήμος Βισαλτίας από την πρώτη στιγμή, εκπονήσαμε και υλοποιούμε με συνέπεια ένα στρατηγικό σχεδιασμό που περιλαμβάνει:
-Την επένδυση στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών μας.
– Τη μέριμνα για τα νερά μας με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Υπενθυμίζω εδώ ότι η Βισαλτία είναι ο δεύτερος δήμος στην Ελλάδα με το μεγαλύτερο πρόβλημα λειψυδρίας. Οπότε οι παρεμβάσεις μας για την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτων του δήμου μας είναι καθοριστικής σημασίας για τη διατήρηση της βιωσιμότητας στην περιοχή μας.
-Την αξιοποίηση του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου του τόπου μας.
-Τη συμμετοχή μας σε ευρωπαϊκούς και μεσογειακούς οργανισμούς και συλλόγους με στόχο την προβολή και την ανάδειξη των κοινοτήτων μας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι είμαστε συνιδρυτές στο «Δίκτυο Πόλεων με Κοινότητες Απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής» με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ και διοργανώνουμε την εκδήλωση «Η φλόγα της Μνήμης», για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Επίσης, η κοινότητα Δάφνης συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο «ADRIONET – Δίκτυο αυθεντικών χωριών Αδριατικής – Ιονίου», η Βισαλτία έχει ενταχθεί στο «ADRI-LINK –Δίκτυο ερμηνείας τοπίου Αδριατικής» για την τουριστική προβολή του Δήμου. Επίσης, φιλοξενούμε τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών που πραγματοποιούν ανασκαφή των Αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της Τερπνής και της Νιγρίτας, καθώς και στις κοινότητες Δάφνης και Αηδονοχωρίου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών. Το έργο είναι αυτοχρηματοδούμενο για πέντε χρόνια με προοπτικές επέκτασης.
Το πιστεύω βαθιά, με συστηματική δουλειά και επιμονή στον στόχο μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε και να βάλουμε τον Δήμο Βισαλτίας τόσο στον εγχώριο όσο και στον παγκόσμιο χάρτη των τουριστικών προορισμών».