Δημήτρης Κούβελας: «Νομοθετούμε χωρίς ¨ναι μεν, αλλά¨ για τον αθλητισμό!»

Σε ξεχωριστό κλίμα χθες η ομιλία του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Κούβελα στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την οπαδική βία, καθώς συνέπεσε με την επέτειο μνήμης του Άλκη Καμπανού, που πανηγυρικά ανακηρύχθηκε από τη Βουλή ως «Ημέρα του Φιλάθλου». Παρουσία μάλιστα πολλών μαθητών στα θεωρεία της Βουλής οι οποίοι, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κούβελας, «με βεβαιότητα θέλουν να πηγαίνουν στο γήπεδο χωρίς να αισθάνονται φόβο για τη ζωή τους ή τη σωματική τους ακεραιότητα».

Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης ξεκίνησε την ομιλία του διαβεβαιώνοντας ότι «για εμάς τους Θεσσαλονικείς είναι τόσο νωπή η μνήμη του τραγικού γεγονότος, της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού» αλλά «δυστυχώς, δεν σας κρύβω» είπε, ότι «δεν αποτέλεσε τον απόλυτο λόγο και αφορμή, ώστε να μην έχουμε επεισόδια οπαδικής βίας στην Θεσσαλονίκη, λίγες μέρες μετά την καταδίκη των δραστών σε ισόβια κάθειρξη». Υπενθύμισε ότι «θρηνήσαμε ακόμη δύο θύματα», τονίζοντας ότι αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί και η πολιτεία  κι όλοι μαζί να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί.

Ο Δημήτρης Κούβελας επεσήμανε πως «πρέπει να καταλάβουμε ότι η αθλητική βία με πρόσχημα την αγάπη στην ομάδα μας δεν πρόκειται να φέρει επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό, ούτε δικαιοσύνη», και στην κατεύθυνση αυτή η πρωτοβουλία του Υπουργού Αθλητισμού ξεκαθαρίζει οριστικά το τοπίο.

Ο ίδιος ο κ. Κούβελας, ως πατέρας τριών παιδιών, δεν έκρυψε την αγωνία του, ομολογώντας ότι «τρέμω στην ιδέα να φορέσει ο μεγάλος μου γιος ποδοσφαιρική φανέλα οποιασδήποτε ομάδας και να κυκλοφορήσει στον δρόμο, μην τυχόν και δεν αρέσει σε κάποιον».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εκπαίδευση, επιμένοντας στην πρότασή του προς το Υπουργείο για ένταξη ήδη στο δημοτικό, στα εργαστήρια δεξιοτήτων, της διδασκαλίας για τη σημασία του αθλητικού πνεύματος. «Είναι, πρωτίστως, θέμα παιδείας, διότι οι αυστηρές ποινές από μόνες τους δεν επαρκούν», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ξεχωριστή θέση είχε φυσικά η αναφορά στην πόλη του, τη Θεσσαλονίκη. Εκφράζοντας την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την σημασία που δίνει ο αρμόδιος Υπουργός κ. Βρούτσης στην Θεσσαλονίκη με τις συστηματικές του επισκέψεις, ο Δημήτρης Κούβελας αναφέρθηκε στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. «Το εμβληματικό αυτό Στάδιο, ένα από τα μεγαλύτερα στη νοτιοανατολική Ευρώπη, θα γίνει και πάλι το δεύτερο μεγαλύτερο και λαμπρότερο στάδιο στην Ελλάδα, μετά το ΟΑΚΑ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η αναβάθμιση του Καυτανζογλείου σταδίου είχε ξεχωριστή θέση στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, με αποδοχή και της πρότασης του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κούβελα για την θέση Συντονιστή Γενικού Διευθυντή, «που θα συντονίσει με σαφή σχεδιασμό την προσπάθεια μεταμόρφωσης του Καυταντζογλείου». Η θεσμοθέτηση της θέσης είναι, όπως εξήγησε ο Δημήτρης Κούβελας, «μονόδρομος για να έρθει γρήγορα σε πέρας το έργο αυτό, στα πρότυπα του master plan για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ. Με την αξιοποίηση της κατάλληλης τεχνογνωσίας θα διασφαλιστεί ότι το Καυταντζόγλειο θα αποκτήσει τη θέση που του αξίζει στον ελληνικό αθλητισμό».

Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας μίλησε επίσης για την ανάγκη αναβάθμισης του γυμναστηρίου στη Μίκρα, επαναφέροντας το ζήτημα που είχε θέσει και με κοινοβουλευτική του ερώτηση προς το Υπουργείο, για τις εγκαταστάσεις ρυθμικής γυμναστικής στο ίδιο συκρότημα. «Ξέρετε ότι το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής, το οποίο έχει φέρει τόσες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό, από ολυμπιακά μετάλλια, μέχρι παγκόσμια και πανευρωπαϊκά, έχει ανάγκη από το δικό του σπίτι», επεσήμανε στον κ. Υπουργό.

Ο κ. Κούβελας εξήγησε ότι δεν επαρκεί το γυμναστήριο «Ι. Μελισσανίδης» και είναι αναγκαία η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων κτιριακών εγκαταστάσεων με ορθότερη κατανομή χώρων και χρόνου. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «Αυτή τη στιγμή το μοναδικό γυμναστήριο που φιλοξενεί τις προπονήσεις όλων των αγωνιστικών συλλόγων στην περιοχή της Π.Ε. Θεσσαλονίκης είναι αυτό, όπου το άθλημα της Ρυθμικής συστεγάζεται μαζί με τα αθλήματα της Ενόργανης, της Ακροβατικής και του Τραμπολίνο». Κλείνοντας, συμπλήρωσε ότι «Είναι πολλά τα νεαρά κορίτσια που έχουν ανάγκη να δουν και τη γειτονική εγκατάσταση να αποδίδεται στο άθλημα», αναδεικνύοντας την ανάγκη εκσυγχρονισμού και του Γυμναστηρίου  Τ10.

Ο Δημήτρης Κούβελας ολοκλήρωσε την ομιλία του υποστηρίζοντας το νομοσχέδιο, τονίζοντας πως «σήμερα νομοθετούμε χωρίς ¨ναι μεν, αλλά¨, καθώς αντιλαμβανόμαστε ότι η αθλητική βία αποτελεί μία μάστιγα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ολιστικά, συναινετικά, αποφασιστικά, με σχέδιο και με τη συμμετοχή όλων μας».

Exit mobile version