Οι κινηματογραφιστές -δημοσιογράφοι Γιάννης και Κώστας Δελής από τις Σέρρες «ξεμπρόστιασαν» τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αδιαφορία της στο μοναδικό ιστορικό βαγόνι του τραμ που δεν συντήρησαν και το άφησαν εγκαταλειμμένο να σαπίζει. Αν και η διοίκηση Γιάννη Μπουτάρη είχε προχωρήσει ορισμένες ενέργειες για να διασωθεί το μοναδικό βαγόνι, ωστόσο επήλθε η αλλαγή της Δημοτικής αρχής και επί διοικήσεως Κωνσταντίνου Ζέρβα δεν προχώρησε καμία διαδικασία.
Την εικόνα της εγκατάλειψη αντίκρισαν οι δύο παραγωγοί της κινηματογραφικής ταινίας, «Κορδελιό 1922» όταν χρειάστηκε να κάνουν γυρίσματα στο τραμ της Θεσσαλονίκης και αποκαρδιωμένοι απ’ όσα είδαν, αποφάσισαν να ξεκινήσουν εκστρατεία για τη διάσωση και αναπαλαίωση του τελευταίου βαγονιού. Το βαγόνι βρίσκεται εδω και πολλα χρόνια στον παλιό χώρο των συνεργείων της αστυνομίας επί της Βασιλίσσης Όλγας. Ο χώρος αυτός χρησιμοποιείται για την αποθήκευση αλατιού του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Το θέμα από την περασμένη Πέμπτη προβλήθηκε σε όλα τα πανελλήνια και τοπικά site μέσω του ΑΜΠΕ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν και τα πανελλαδικά τηλεοπτικά δίκτυα. Στη Θεσσαλονίκη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως αν και το θέμα αφορά το Δήμο Θεσσαλονίκης δεν ευαισθητοποιήθηκε το δημοτικό κανάλι της σιωπής TV100 ενώ παρουσιάστηκαν εκτενή ρεπορτάζ στο ΑΤΛΑS TV, ΔΙΟΝ, και Βεργίνα TV.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το ζήτημα έφτασε στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή και το ερχόμενο Σάββατο θα απασχολήσει το αρμόδιο υπουργείο που θα αναζητήσει από το Δήμο Θεσσαλονίκης να δώσει λύση.
Το θετικό όμως προς στιγμής είναι κάτι άλλο. Ότι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ αναδεικνύει δυο πολύ σημαντικές αλλά εκ διαμέτρου αντίθετες συνιστώσες που αφορούν στη δημοσιογραφία: Πρώτον, τον παρεμβατικό της ρόλο αλλά ταυτόχρονα, τη σιωπή της στρατευόμενης δημοσιογραφίας.
Παρατηρητής