Τεταμένο παραμένει το κλίμα στην Παιδεία, με περισσότερα από 700 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα να τελούν υπό κατάληψη, τα 250 εκ των οποίων στην Αττική, την ώρα που διαρκώς κλείνουν νέες σχολικές μονάδες ή τμήματα εξαιτίας και κρουσμάτων κορονοϊού. Τις προηγούμενες ημέρες, μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποιήσαν πορείες στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες μεγαλουπόλεις, με βασικά αιτήματα να συγκροτηθούν τμήματα με (το πολύ) 15 μαθητές, να προσληφθεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας με στόχο να γίνονται τα μαθήματα στα σχολεία με ασφάλεια και να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως για την τράπεζα θεμάτων.
Από την πλευρά της, κληθείσα να σχολιάσει τις συνθήκες που διαμορφώνονται στα σχολεία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τις αντιδράσεις και τις καταλήψεις για ολιγομελή τμήματα αλλά και τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο το θέμα της σχολικής στέγης, καθώς δεν μπορούν να βρεθούν επιπλέον σχολικές αίθουσες ώστε να είναι λιγότερα παιδιά σε κάθε τμήμα.
Στο ίδιο τραπέζι γονείς και μαθητές μετά τις εικόνες ντροπής στον Άλιμο
Δύο ημέρες μετά τα έκτροπα που σημειώθηκαν έξω από σχολείο του Αλίμου, όταν μερίδα γονέων επιχείρησε να «σπάσει» την κατάληψη του 5ου Γυμνασίου, ο δήμαρχος κάλεσε σε διάλογο μαθητές και γονείς σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης. Όπως δήλωσε μαθητής του σχολείου στο OPEN TV, τα αιτήματά τους ακούστηκαν στο δημαρχείο και θα παρθούν μέτρα, ενώ ο δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Κονδύλης, ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και να επικρατήσει ψυχραιμία, καθώς τα προβλήματα δεν λύνονται «με ξύλο και επιθέσεις».