Εντολή να εξεταστούν όλα τα γήπεδα πλησίον της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και τo AEL FC Arena, που θα μπορούσαν με τις απαραίτητες προσαρμογές να φιλοξενήσουν ευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά και εντολή να σταλεί για τον ίδιο λόγο επιστολή στη διοίκηση του ΟΑΚΑ και τους αρμόδιους φορείς για τους όρους πιθανής χρήσης του Σταδίου για ευρωπαϊκούς αγώνες, έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης, στη σημερινή, καθιερωμένη εβδομαδιαία σύσκεψη εργασίας για τη «Νέα Τούμπα».
Στη συζήτηση, υπό τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τέθηκαν επί τάπητος αναλυτικά όλα τα ζητήματα που αφορούν το project του νέου γηπέδου όσο και οι πιθανές λύσεις για μετεγκατάσταση της ομάδας στη διάρκεια κατασκευής του.
Μεταξύ άλλων, από τη Μικράς Ασίας επισημαίνεται ότι ανατέθηκαν οι αρμοδιότητες στην ομάδα εργασίας, προκειμένου να περιγραφούν οι απαιτήσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ώστενα ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για την εταιρεία που θα αναλάβει την αρχιτεκτονική και κατασκευαστική μελέτη του γηπέδου.
Παράλληλα, ο Μάκης Γκαγκάτσης υπογράμμισε πως πέραν του Καυτανζογλείου, κανένα άλλο γήπεδο στη Θεσσαλονίκη δεν πληροί τις προϋποθέσεις, είτε για λόγους χωρητικότητας είτε για λόγους ασφάλειας, να υποδεχτεί ευρωπαϊκούς και εγχώριους αγώνες του ΠΑΟΚ. «Και το γήπεδο του Μακεδονικού για λόγους που αναλύθηκαν δεν μπορεί να επεκτείνει την υπάρχουσα χωρητικότητά του πάνω από τις 10.000, αλλά και τα στάνταρντς ασφαλείας που να καλύπτουν τις προϋποθέσεις διεθνών αγώνων. Το συγκεκριμένο γήπεδο θα φιλοξενεί έτσι τον ΠΑΟΚ Β’ και τη γυναικεία ομάδα για τα επόμενα 3 ως 5 χρόνια», ανέφερε.
Αναλυτικά όσα αναφέρει η ενημέρωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
– Λήφθηκε η απόφαση να ανατεθεί σε εξειδικευμένη νομική εταιρεία ο έλεγχος όλων των απαραίτητων νομικών εγγράφων, μεταξύ των οποίων και το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος και η υποβολή εκ μέρους τους των απαραίτητων ενεργειών που θα προασπίζουν νομικά τον ΠΑΟΚ για την κατασκευή του νέου γηπέδου.
– Αντίστοιχα θα ολοκληρωθεί η συμφωνία με εξειδικευμένη εταιρεία οικονομικών συμβούλων για τη διαμόρφωση του ορθού μηχανισμού χρηματοδότησης του έργου.
– Ανατέθηκαν οι αρμοδιότητες στην ομάδα εργασίας, προκειμένου να περιγραφούν οι απαιτήσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για την εταιρεία που θα αναλάβει την αρχιτεκτονική και κατασκευαστική μελέτη του γηπέδου.
– Οι κ.κ. Μουτσάκης και Δημογιάννης θα συμμετάσχουν αυτή την εβδομάδα στο διεθνές συνέδριο ESMMA στην Ιταλία, με θέμα την ανάπτυξη των γηπέδων.
– Αναλύθηκε από τον Δ.Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο Χρυσόστομο Γκαγκάτση και τον υπεύθυνο γηπεδικών εγκαταστάσεων κ. Γιάννη Δημογιάννη, η πορεία των εργασιών στο γήπεδο του Μακεδονικού, το οποίο θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ Β’ και τη γυναικεία ομάδα.
– Ο κ. Γκαγκάτσης υπογράμμισε πως πέραν του Καυτανζογλείου, κανένα άλλο γήπεδο στη Θεσσαλονίκη δεν πληροί τις προϋποθέσεις, είτε για λόγους χωρητικότητας είτε για λόγους ασφάλειας να υποδεχτεί ευρωπαϊκούς και εγχώριους αγώνες του ΠΑΟΚ. Και το γήπεδο του Μακεδονικού για λόγους που αναλύθηκαν δεν μπορεί να επεκτείνει την υπάρχουσα χωρητικότητά του πάνω από τις 10.000, αλλά και τα στάνταρντς ασφαλείας που να καλύπτουν τις προϋποθέσεις διεθνών αγώνων. Το συγκεκριμένο γήπεδο θα φιλοξενεί έτσι τον ΠΑΟΚ Β’ και τη γυναικεία ομάδα για τα επόμενα 3 ως 5 χρόνια.
– Δόθηκε η εντολή να εξεταστούν και όλα τα γήπεδα πλησίον της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και τo AEL FC Arena, που θα μπορούσαν με τις απαραίτητες προσαρμογές να φιλοξενήσουν ευρωπαϊκούς αγώνες. Παράλληλα δόθηκε εντολή να σταλεί για τον ίδιο λόγο επιστολή στη διοίκηση του ΟΑΚΑ και τους αρμόδιους φορείς για τους όρους πιθανής χρήσης του Σταδίου για ευρωπαϊκούς αγώνες.
– Τέλος, υπογραμμίστηκε ότι για οποιαδήποτε λήψη οριστικής απόφασης σχετικά με το νέο γήπεδο, θα υπάρχει εκπροσώπηση από και συμφωνία με τον Α.Σ. ΠΑΟΚ