Την εμπειρία μίας οινογευσίας, με γνώμονα τη γνώση γύρω από τη δημιουργία ενός κρασιού και την απόλαυση των αρωματικών του χαρακτηριστικών, είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), στο περίπτερο του Συνδέσμου, στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ.
Επρόκειτο για μία όμορφη συνέργεια μεταξύ του ΣΒΕ και της ένωσης “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος” η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη διοργάνωση εκδήλωσης οινογευσίας για τα μέλη του Συνδέσμου, με παρουσίαση της Ένωσης, των οινοποιείων της και των βασικών της δράσεων, που κύριο στόχο έχουν το χτίσιμο της οινικής κουλτούρας στη χώρα μας.
Την παρουσίαση ανέλαβε η διευθύντρια της Ένωσης “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος” κα Αλεξάνδρα Ανθίδου, η οποία στη συνέχεια πρόσφερε στο κοινό τη δυνατότητα να γνωρίσει και να δοκιμάσει εκλεκτά κρασιά από τρεις ξεχωριστές γηγενείς ποικιλίες και πιο συγκεκριμένα, Μαλαγουζιά από τον Αμπελώνα Καμκούτη στο Βελβεντό Κοζάνης, Ασύρτικο από το Κτήμα Λειβαδιώτη στη Μαραθούσα Χαλκιδικής, Ξινόμαυρο Ροζέ από το Κτήμα Ζην Ηδέως στην Αριδαία Πέλλας και Ξινόμαυρο Ερυθρό από την οινοποιία Oenops στην Προσοτσάνη Δράμας.