Την διαδικασία για την ανέγερση δύο νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων στο Δήμο Ωραιοκάστρου, του 4ου Δημοτικού Σχολείου στο Ωραιόκαστρο και του 2ου Νηπιαγωγείου στο Δρυμό, εκκινεί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.
Ειδικότερα, στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου υπογράφηκε η σύμβαση για την «Εκπόνηση μελετών για την ανέγερση σχολικών κτιρίων: του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου και του 2ου Νηπιαγωγείου Δρυμού». Τη σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, και εκπρόσωπος της εταιρείας που ανέλαβε να συντάξει τις μελέτες.
«Κάνουμε την αρχή για να αποκτήσουμε στο Δήμο μας δύο νέα σύγχρονα σχολεία και να συμβάλουμε με τον τρόπο αυτό σε σημαντικό βαθμό στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος σχολικής στέγης. Υπογράψαμε τη σύμβαση για να συνταχθούν οι μελέτες για την ανέγερση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, στο δυτικό τμήμα του οικιστικού ιστού του Ωραιοκάστρου και του 2ου Νηπιαγωγείου Δρυμού στην περιοχή Τσούκες. Θέτουμε τις βάσεις για να έχουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί στη διάθεσή τους σύγχρονες και λειτουργικές σχολικές δομές, που θα εξυπηρετούν και θα καλύπτουν πλήρως τις εκπαιδευτικές ανάγκες», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.
Σύμφωνα με την σύμβαση μελέτης, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου θα είναι 12θέσιο και προβλέπεται να ανεγερθεί στο 104 Ο.Τ. (οικοδομικό τετράγωνο), που βρίσκεται στον δυτικό τομέα του Ωραιοκάστρου. Η ανέγερση του σχολείου στην περιοχή κρίνεται αναγκαία, καθώς τα τελευταία χρόνια αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των παιδιών που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή. Με τη λειτουργία του νέου Δημοτικού Σχολείου θα αποσυμφορηθούν τα υφιστάμενα Δημοτικά Σχολεία (1ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου, 4ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου) τα οποία βρίσκονται σε άλλες περιοχές.
Το 2ο Νηπιαγωγείο Δρυμού προβλέπεται να ανεγερθεί στην περιοχή Τσούκες, στο βόρειο τμήμα της Κοινότητας. Η ανάγκη για την ανέγερση νέου νηπιαγωγείου στην περιοχή είναι μεγάλη, καθώς παρατηρείται αύξηση στον πληθυσμό των παιδιών στο Δρυμό και το κτίριο που λειτουργεί σήμερα δεν καλύπτει τις ανάγκες.
Τα νέα κτίρια εκτός από τις προδιαγραφές για σχολικά κτήρια, οι οποίες προβλέπονται στον Οδηγό Μελετών για Διδακτήρια Όλων των Βαθμίδων Εκπαίδευσης, θα ακολουθούν και τις Οδηγίες Βιοκλιματικού Σχεδιασμού Σχολικών Κτιρίων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων. Κύριος στόχος είναι ο σχεδιασμός ενεργειακά αποδοτικών κτηρίων, τα οποία θα έχουν σημαντικά χαμηλό κόστος λειτουργίας και ταυτόχρονα θα προσφέρουν στους χρήστες ένα υγιεινό και ευχάριστο περιβάλλον, το οποίο θα καλύπτει τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της ευαίσθητης ηλικίας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.