Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο υπ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής, παρουσίασε σήμερα το πρόγραμμα του συνδυασμού «Όλοι Εμείς». Πλαισιωμένος από συνεργάτες και υποψήφιους της παράταξης ο υπ. Δήμαρχος μίλησε για τους τέσσερις βασικούς άξονες του Προγράμματος με το οποίο διεκδικεί να προσδώσει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και το οξυγόνο που χρειάζεται η Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τσαβλής, εξάλλου, επανέλαβε πολλές φορές στη διάρκεια της παρουσίασης καθώς και απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα υλοποιήσιμο, ένα πρόγραμμα κοστολογημένο που βελτιώνει τη ζωή όλων, ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα.
Οι τέσσερις βασικοί άξονες είναι α) η Καθημερινότητα-Ποιότητα Ζωής των Θεσσαλονικέων. Στον άξονα αυτόν συμπεριλαμβάνονται προγράμματα που αφορούν τη νυχτερινή αποκομιδή των σκουπιδιών κι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την καθαριότητα της πόλης, τον καλλωπισμό πάρκων και τον εμπλουτισμό τους με τον τριπλασιασμό των δέντρων, τη θωράκιση της αντιπλημμυρικής προστασίας, τη λειτουργία των βρύσεων και των δημόσιων WC, την τάξη στο κυκλοφοριακό, κάτι που θα γίνει με το σύστημα «αράχνη» το οποίο εφαρμόζεται στο εξωτερικό ή τη «δαγκάνα», μέτρο που μπορεί να συμβάλλει τόσο στην κίνηση όσο και στην αύξηση του δημόσιου κορβανά και θα εφαρμοστεί αποκλειστικά στα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες. Ο β)άξονας αφορά την Εξυπηρέτηση των Πολιτών με τη σύσταση Δημοτικών Αστυνομικών Τμημάτων σε κάθε κοινότητα και την έναρξη των περιπολιών πεζή στους δρόμους όπως επίσης και την αναβάθμιση του ρόλου της Δημοτικής Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου, μέσα που θα ενημερώνουν τους πολίτες για θέματα της πόλης. Ο γ)άξονας αφορά τη Δημιουργική Ανάπτυξη με κύριο χαρακτηριστικό την ανάπτυξη της βυζαντινής ιστορίας της πόλης, του συνεδριακού τουρισμού όπως επίσης και τη δεδομένη για την παράταξη «Όλοι Εμείς» δημιουργία του Πάρκου Μνήμης στην Πλατεία Ελευθερίας καθώς και εμβληματικές αναπλάσεις στους άξονες Αγίου Δημητρίου, Εγνατία, Τσιμισκή και την Πλατεία Διοικητηρίου. Τέλος, ο δ)άξονας που αφορά την Κοινωνία Αλληλεγγύης με τη σύσταση Δημοτικών Ιατρείων σε κάθε κοινότητα, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Δομή Ημερήσιας Φροντίδας Καρκινοπαθών, Ίδρυση Κέντρου Ολοήμερης προστασίας Ηλικιωμένων.
Βασικό σημείο της σημερινής παρουσίασης του προγράμματος ήταν και το Δημοτικό Ομόλογο, μια καινοτομία του προγράμματος της παράταξης «Όλοι Εμείς», ενός θεσμού διαδεδομένου στο εξωτερικό. Σκοπός είναι να χρηματοδοτηθούν μέσω των Δημοτικών Ομολόγων αναπτυξιακά έργα που παράγουν έσοδα, όπως τα πάρκινγκ, ή έργα μεγάλης τοπικής σημασίας που δεν παράγουν έσοδα όπως παιδικές χαρές, βιβλιοθήκες. Η δε στήριξη θα προέλθει από Θεσσαλονικείς-ιδιώτες και επιχειρηματίες, οι οποίοι θα δουν στην πράξη τη διαφανή οικονομική διαχείριση και τον έλεγχο των οικονομικών από πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς Οίκους.