Πέτη Πέρκα: «κα Κεραμέως εκπροσωπώ τη λιγνιτική Φλώρινα που της στερήσατε δύο Πανεπιστημιακά Τμήματα» (video)

Η Βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά την παρουσία της στη δημόσια τηλεόραση, συμμετείχε σε συζήτηση για τα θέματα της επικαιρότητας, ενώ η ΝΔ και το ΚΚΕ εκπροσωπήθηκαν από την κα Κεραμέως και την κα Κανέλλη αντίστοιχα.

Η κα Πέρκα, αρχικά αναφέρθηκε στη συμπληρωματική διάταξη που πρόκειται να έρθει στη Βουλή από την κυβέρνηση και αφορά στη συμμετοχή στις εκλογές από καταδικασμένες εγκληματικές οργανώσεις: «Αρχικά πρέπει να τη δούμε. Μας έχει συνηθίσει πάντως η κυβέρνηση να ψηφίζει νόμους και σε έναν μήνα να έρχεται διόρθωση του δικού της νόμου, γιατί τα νομοσχέδιά της γίνονται στο πόδι. Τότε η αντίρρησή μας ήταν ότι πρόκειται για μία πολύ ανοιχτή διάταξη που δεν μιλούσε για ναζιστικές οργανώσεις και θα μπορούσε στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί ανάποδα -έχουμε δει πολλά στην Ιστορία της χώρας- και είναι καλό να το λέμε και να το επισημαίνουμε. Προφανώς μιλάμε για μια νεοναζιστική – εγκληματική οργάνωση, προφανώς η διάταξη που είχαν φέρει δεν αναφερόταν σε ναζισμό και φασισμό και επειδή έχουμε την Υπουργό Παιδείας στην παρέα μας σήμερα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι όλα αυτά, αυτή η ιστορία θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία μας μετ’ επιτάσεως. Όταν βλέπεις μετά τις παρελάσεις να ρωτάνε τους μαθητές τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου και να απαντούν τον Παπαφλέσσα, σημαίνει ότι κάτι δε γίνεται καλά».

 

Στη συνέχεια, σχετικά με την αξιολόγηση, σημείωσε: «Ξέρετε τι έχει γίνει στα σχολεία; Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προετοίμασε διαγωνισμούς και εξασφάλισε πόρους για την πρόσληψη μονίμων εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε τις προσλήψεις μεν, αλλά οι διορισθέντες είναι ακόμα μη μόνιμοι, γιατί είχαν τη φαεινή ιδέα να συνδυάσουν τη μονιμοποίηση με μια τιμωρητική αξιολόγηση. Το Σύνταγμά μας για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους προβλέπει μονιμοποίηση στα 2 χρόνια, οι εκπαιδευτικοί που μας ακούνε, ξέρουνε, είναι ακόμα μη μόνιμοι. Διαφωνούμε με την τιμωρητική αξιολόγηση. Ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και είχε θέσει σε διαθεσιμότητα δημοσίους υπαλλήλους με την αξιολόγησή του; Η αξιολόγηση του κ. Μητσοτάκη σήμαινε απόλυση, έλεγε π.χ. 65% απολύονται, 10% είναι άριστοι…κλπ. Διαφωνούμε με τον τρόπο και τον στόχο της αξιολόγησης».

 

Έπειτα, σημείωσε σχετικά με τα ζητήματα παιδείας της Φλώρινας: «Εκπροσωπώ τη Φλώρινα, έναν λιγνιτικό νομό, με το 45% του ΑΕΠ του συνδεδεμένο με τους λιγνίτες, άρα λόγω απολιγνιτοποίησης απαιτείται νέο παραγωγικό μοντέλο, αξιοποίηση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης κτλ. Κρίσιμος παράγοντας γι’ αυτό είναι η Παιδεία, το Πανεπιστήμιο. Αντί να το ενδυναμώσουν, καταργήθηκαν έξι τμήματα στη Δυτική Μακεδονία και με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, μειώθηκαν οι εισακτέοι στο Περιφερειακό Πανεπιστήμιο. Κατάργησαν το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής της Γεωπονικής Σχολής, το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών (στη Φλώρινα του Αγγελόπουλου!). Επίσης, καταργήθηκαν τα διετή προγράμματα των ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο, τα οποία θα αξιοποιούσαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μου. Ας πούμε το Διετές Τμήμα Αμπελουργίας Αμυνταίου, όπου έχουμε τα υπέροχα κρασιά, δεν λειτούργησε ποτέ…Μας είχαν πει ότι θα τα επανεξετάσουν…».

 

Στη συνέχεια, η κουβέντα επικεντρώθηκε στην οικονομία, όπου η Βουλευτής Φλώρινας, παρατήρησε: «Φαντάζομαι ότι αυτά που λέει η κα Κεραμέως, τα λέει και στον κόσμο που επισκέπτεται…και ίσως μετά αυτοί αναρωτιούνται που ζουν και γιατί οι τσέπες τους δεν έχουν λεφτά.

 

Η κα Κεραμέως συγκρίνει μια περίοδο χωρίς μνημόνιο, με χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και εισροή χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με μια περίοδο εν μέσω μνημονίων, που άλλα κόμματα έβαλαν τη χώρα αφού την πτώχευσαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ  έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και άφησε 37 δισ. ευρώ στα δημόσια Ταμεία, πρωτοφανές γεγονός στην ιστορία του τόπου.

 

Η κυβέρνηση έχει καταφέρει να είμαστε τρίτοι από το τέλος στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ε.Ε., να έχουμε την ακριβότερη τιμή ρεύματος και βενζίνης όλο το 2022 μέχρι και σήμερα. Να έχουμε υψηλούς έμμεσους φόρους π.χ. 4 δισ. είναι μόνο ο ΦΠΑ.

 

Ο κ. Γεωργιάδης μας λέει για το καλάθι του νοικοκυριού, ενώ στην πραγματικότητα δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός. Οι κτηνοτρόφοι και οι κρεοπώλες έχουν βγει -δικαίως- στα κάγκελα γιατί πριμοδοτεί τα σούπερ μάρκετ για τα ερίφια. Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται ακόμα παραπάνω, αφού λόγω των υπέρογκων λογαριασμών ρεύματος και των τιμών των εφοδίων, δεν μπορούν να επιβιώσουν. Στην περιοχή μου έχουν αρχίσει και σφάζουν τα κοπάδια τους. Την ίδια στιγμή ο κ. Γεωργιάδης κάνει deal, ενισχύοντας τα σούπερ μάρκετ, τα οποία τελικά θα είναι τα μόνα  κερδισμένα.  Δημιουργείται ακόμα ένα καρτέλ από τα πολλά που λειτουργούν ήδη στην ελληνική αγορά. Το καρτέλ της ενέργειας που έχει συσσωρεύσει τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ υπερκέρδη, τα οποία δεν έχουν φορολογηθεί καθόλου, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.  Εμείς συνεχίζουμε να το ψάχνουμε αυτό, δεν μας έχει δοθεί ποτέ το πόρισμα που έχει καταθέσει η ΡΑΕ. Τώρα πλέον έχουμε και τα καρτέλ των σούπερ μάρκετ.

 

Οι μισθοί μας κατά μέσο όρο είναι οι χαμηλότεροι στην ΕΕ και το ΦΠΑ πιο υψηλό.  Αν είχαμε μία μείωση στους έμμεσους φόρους, θα είχαμε κατευθείαν μια ανακούφιση του νοικοκυριού. Σύμφωνα με μέτρηση της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, βρέθηκε πολύ μεγάλο ποσοστό να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, το 57% δεν μαγειρεύει καθημερινά, δεν ταξιδεύει, 6 στους 10 δεν πάνε μια βδομάδα διακοπές κ.α. Η κατάσταση στο ελληνικό νοικοκυριό είναι τραγική. Προχθές είχαμε και αύξηση του ΔΕΔΔΗΕ, λόγω της μείωσης της κατανάλωσης, ενώ μας έλεγαν να μειώσουμε την κατανάλωση του ρεύματος! Βάσει των λεγομένων της κας Κεραμέως, ζούμε όλοι καλά…Εγώ δεν ζω αυτό το πράγμα στην περιοχή μου.

 

Ο πληθωρισμός έχει ήδη υπερκαλύψει την αύξηση του κατώτατου μισθού. Τα τρόφιμα, τα καύσιμα η ενέργεια και τα ενοίκια είναι οι βασικές ανάγκες του νοικοκυριού και είναι πανάκριβα. Το δημόσιο χρέος της χώρας έχει αυξηθεί κατά 44 δισ. ευρώ. Το έλλειμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών έχει εκτιναχθεί στα 20 δισ. ευρώ. Οι τράπεζες έχουν μεγάλη κερδοφορία και παρόλο που ανακεφαλαιοποιήθηκαν (3 φορές), δε συμβάλουν στην οικονομία. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε τραπεζική ρευστότητα, ούτε και στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ούτε πουθενά. Με βάση την προδιαγραφή της έκθεσης Πισσαρίδη. Επομένως 7 δισ. έμμεσοι φόροι για τα νοικοκυριά και κερδοφορία περίπου 1 δισ. για κάθε μια από τις 15 εισηγμένες εταιρίες. Και όλα αυτά σε ένα πλαίσιο υποχώρησης του Κράτους Δικαίου και της Δικαιοσύνης, όπως καταγράφεται από την Ευρωπαϊκή  Επιτροπή PEGA της ΕΕ. Είναι γνωστό ότι με την υπόθεση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα ασχολείται Ευρωπαίος Εισαγγελέας.

 

Δείτε εδώ το video:

 

 

Exit mobile version