Πως θα μειώσετε την χοληστερίνη μετά το φαγοπότι του Πάσχα

Η αυξημένη χοληστερίνη μετά τις… υπερβολές του Πάσχα μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες της mayo clinic όταν η χοληστερίνη παράγεται σε υπερβολική ποσότητα τότε μπορεί να προκαλέσει την δημιουργία αθηρωμάτων και κατ’ επέκταση να αυξήσει τις πιθανότητες για καρδιακά επεισόδια.

Πάντως όλες οι έρευνες συμφωνούν ότι η μείωση της χοληστερίνης επιτυγχάνεται με την υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής και την αύξηση της φυσικής άσκησης.

 

Ρύζι και σιτηρά

Για μια διατροφή χωρίς χοληστερίνη βάλετε στο πιάτο σας ρύζι και δημητριακά. Αποφύγετε το γρήγορο φαγητό, τα πολύ αλατισμένα προϊόντα, όπως τα τσιπς, και τα πολλά γλυκά.

Μανιτάρια

Προτιμήστε τα μανιτάρια αφού δεν περιέχουν καθόλου χοληστερίνη και προσπαθήστε να τρώτε πέντε μερίδες λαχανικών την ημέρα

Ψάρια

Τα ψάρια, όπως ο τόνος και ο σολομός περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της χοληστερίνης.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί δεν περιέχουν μόνο καλά μονοακόρεστα λίπη, αλλά και μαγνήσιο, βιταμίνη Ε και φυτοχημικά, που κάνουν καλό στην υγεία της καρδιάς. Προτιμήστε να τρώτε όση ποσότητα χωράει η χούφτα σας για να μην φορτωθείτε με περιττές θερμίδες

Πράσινο τσάι

Το τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βοηθάει στην καλή υγεία των αιμοφόρων αγγείων, ενώ εμποδίζει τον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα. Τα κύρια αντιοξειδωτικά στο τσάι είναι τα φλαβονοειδή, τα οποία μπορεί να μειώσουν την αρτηριακή πίεση αλλά και τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, που βοηθούν στην αύξηση της καλής χοληστερόλης, ενώ μειώνει τα επίπεδα της κακής. Όπως, όμως με τους ξηρούς καρπούς, έτσι και με τα αβοκάντο πρέπει να προσέχετε τα πολλά λιπαρά που περιέχουν γενικότερα.

ΠΗΓΗ: HealthReport.gr

Exit mobile version