«Αποφασίσαμε να δείξουμε εμπιστοσύνη στο προσωπικό και να κάνουμε την προσπάθεια στηριζόμενοι σε αυτούς που υπάρχουν μέσα ή σε αυτούς που υπήρξαν κάποτε και αξιολογήθηκαν καλά».
Ο Μιχάλης Αλεξανδρίδης περιέγραψε συνοπτικά τη διοικητική φιλοσοφία της ΔΕΠΘΕ, στο πλαίσιο λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής της Θεσσαλονίκης , αναδεικνύοντας τη διαφορά από την προηγούμενη διοίκηση που επικρατούσε η προτίμηση σε ημέτερους, φιλαράκια και κουμπαριές. Οι ανακοινώσεις του για τη λειτουργία των δημοτικών μέσων προκάλεσαν εντύπωση, αφού αποκάλυψε την έλλειψη ενημερωτικών εκπομπών έως πριν αναλάβει ο ίδιος τα καθήκοντα του και την απραξία του προσωπικού, που δικαιολογούσε την παρουσία του χωρίς πραγματική απόδοση.
«Η TV100 είχε τρεις εκπομπές, που στην ουσία ήταν μονόωρες. Κάτι παρόμοιο συνέβαινε και στο ραδιόφωνο. Ενημερωτική εκπομπή δεν υπήρχε. Μέσα σε όλα αυτά διαπίστωσα ότι στο προσωπικό είχαν συμβιβαστεί με μια απραγία και απλά δικαιολογούσαν την ύπαρξη τους και ήθελε να κρυφτεί ο κάθε ένας πίσω από τον άλλον».
Ο Μιχάλης Αλεξανδρίδης εκφράζει σαφώς την προσπάθειά του για την αναζήτηση πόρων που θα υποστηρίξουν το νέο τηλεοπτικό προϊόν που σχεδιάζει. Αυτό υποδηλώνει μια προσέγγιση που βασίζεται στην ελεύθερη αγορά και τη ζήτηση, με την αύξηση της τηλεθέασης να αποτελεί ένδειξη για την αποτελεσματικότητα του προϊόντος. Αυτό επίσης υποδηλώνει την ανάγκη ύπαρξης ορισμένων εκπομπών που θα προσελκύουν το κοινό και θα δικαιολογούν την ύπαρξη του καναλιού ή του προϊόντος κάτι που όπως δήλωσε δεν το κατάφερε η προηγούμενη διοίκηση με τις επιλογές της.
«Δεν θα μπορεί να υπάρχει ραδιοτηλεόραση με έσοδα 120 χιλιάδες ευρώ ετησίως».
Γ.Ε.Φ