Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στο Πρακτορείο 104,9 και τον Νίκο Γιώτη
Στ. Καλαφάτης: «Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να βρει σωσίβιο για να κρατηθεί – Δείγμα πανικού και αδιεξόδου η πρότασή του για κυβέρνηση ειδικού σκοπού»
«Αν σταχυολογήσει κανείς τα όσα έχει πει ο κ. Τσίπρας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σε σχέση με τη λεγόμενη «προοδευτική διακυβέρνηση», μετά με την «κυβέρνηση ανοχής», αργότερα με μια «κυβέρνηση ηττημένων» και τώρα, τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές, για μια «κυβέρνηση ειδικού σκοπού», αυτό είναι ένα καθαρό δείγμα πανικού αλλά και αδιεξόδου», τόνισε σχολιάζοντας τα λεγόμενα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Σταύρος Καλαφάτης στο Πρακτορείο 104,9 και την εκπομπή «Επί της Ουσίας» με τον δημοσιογράφο Νίκο Γιώτη.
Και πρόσθεσε: «Όταν έχουμε μπροστά μας κρίσιμες γεωπολιτικές προκλήσεις, όταν η οικονομία της χώρας μας επιβάλλει μια σταθερή ηγεσία με λελογισμένη διαχείριση και απτά αποτελέσματα, όπως αυτά που έχουμε πετύχει τα τελευταία 4 χρόνια, έρχεται η τέταρτη αυτή πρόταση, τις τελευταίες είκοσι ημέρες, όταν ήδη έχει εισπράξει από τον κ. Κουτσούμπα ένα όχι για μια διακυβέρνηση «μούφα» -όπως είπε χαρακτηριστικά- και όταν έχει ήδη απορριφθεί κάθε συνεργασία με τον κ. Βαρουφάκη -ο οποίος με τις «Δήμητρες» κάνει τα πάντα για να τον απομακρύνει από κοντά του- ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να βρει σωσίβιο για να κρατηθεί. Δείχνει πιο καθαρά από ποτέ και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει αλλά και τον πανικό του για το αποτέλεσμα, που προφανώς, βλέπει να έρχεται».
Απαντώντας στο ότι ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ως «κυβέρνηση απελπισμένων», ο Στ. Καλαφάτης επισήμανε ότι: «Η κυβέρνηση αυτή είναι μια πρόταση απελπισμένων που οδηγεί σε παραλυσία μια χώρα η οποία το επόμενο διάστημα θα κληθεί να αντιμετωπίσει κρίσιμες γεωπολιτικές προκλήσεις». Και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές. Είμαστε όλοι ταγμένοι στην επίτευξη του στρατηγικού μας στόχου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα έχουμε μια δυνατή απάντηση για μια πολύ δυνατή Νέα Δημοκρατία στις κάλπες της Κυριακής πράγμα που θα μας οδηγήσει σε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση».
Μιλώντας για το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι: «Η θέση της Νέας Δημοκρατίας, όπως εκφράστηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό είναι καθαρή. Είναι μια συζήτηση που δεν μπορεί καν ν΄ανοίξει από τη στιγμή που ο κ. Ανδρουλάκης απέκλεισε τον κ. Μητσοτάκη από τη θέση του Πρωθυπουργού».
Απαντώντας σχετικά με τη βεβαιότητα που εξέφρασε ο Πρωθυπουργός ότι στις πρώτες 100 ημέρες της νέας διακυβέρνησης θα επιτευχθεί η επενδυτική βαθμίδα, ο κ. Καλαφάτης υπενθύμισε ότι: «Υπάρχει μια προϊστορία τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η ελληνική οικονομία με τις πολιτικές της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αναβαθμίζεται. Είχαμε 12 συνεχείς αναβαθμίσεις. Πραγματικά, βρισκόμαστε στο τελευταίο σκαλοπάτι πριν από την επενδυτική βαθμίδα που απλά σημαίνει πολύ πιο φθηνό χρήμα στον δανεισμό, δυνατότητα περισσότερης ρευστότητας και βεβαίως μεγαλύτερης ανάπτυξης».
Αναφερόμενος στο όραμά του για τη Θεσσαλονίκη την επόμενη τετραετία, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε: «Ήταν στρατηγική επιλογή του ίδιου του Πρωθυπουργού η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη να επανατοποθετηθούν στο χάρτη του μέλλοντός μας. Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της αναπτυξιακής προσπάθειας. Μέσα από το project των 30 και πλέον έργων για τη Θεσσαλονίκη του 2030, που ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης συνεισέφερε σημαντικά και αφορά έργα και παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών, δομών υγείας, αναπλάσεων και εξωστρέφειας και καινοτομίας, γίνεται μια πραγματική αναγέννηση της Θεσσαλονίκης με βασικό στόχο την ισόρροπη ανάπτυξή της, καλύπτοντας το κενό μεταξύ δυτικής και κεντροανατολικής Θεσσαλονίκης και αξιοποιώντας όλα τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα όπως είναι το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό των Πανεπιστημίων μας, η γεωπολιτική θέση της πόλης και ο χαρακτήρας των κατοίκων της, ώστε το 2030 η Θεσσαλονίκη να είναι μια δυναμική περιφερειακή πόλη που θα διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης».