Σημεία συνέντευξης του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη στην ΕΡΤ1 και τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου
Στ. Καλαφάτης: «Η μάχη κατά της ακρίβειας θα είναι αδυσώπητη και συνεχής»
«Ποτέ καμία Κυβέρνηση δεν έχει κάνει τόσους ελέγχους στην αγορά. Έγιναν περισσότεροι από 21 χιλιάδες έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 10,5 εκατ. ευρώ που φέρνουν ήδη αποτελέσματα. Η μάχη της κατά της ακρίβειας -που σ΄έναν πολύ μεγάλο βαθμό είναι εξωγενής- είναι και θα είναι αδυσώπητη και συνεχής», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Συνδέσεις» με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου. Και πρόσθεσε: «Αυτό στο οποίο είχε δεσμευθεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη γίνεται πράξη. Αφενός αναπτύσσουμε δράσεις για να καταπολεμήσουμε τα φαινόμενα της ακρίβειας και αφετέρου προωθούμε παρεμβάσεις για τη βελτίωση των εισοδημάτων. Αυτό αποτυπώνεται και στον Προϋπολογισμό η συζήτηση του οποίου ξεκινάει σήμερα. Ένα προϋπολογισμό που έχει πολύ έντονα κοινωνικά αλλά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά».
Αναφερόμενος στις προβλέψεις του Προϋπολογισμού του 2024, ο Στ. Καλαφάτης υπενθύμισε ότι «αυξάνονται από 1/1/2024, μετά από 14 χρόνια οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, ξεπαγώνουν οι τριετίες για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, αυξάνονται εκ νέου οι συντάξεις, αυξάνεται το αφορολόγητο για οικογένειες με παιδιά και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, θεσπίζεται σειρά φοροελαφρύνσεων. Παράλληλα, υπάρχει και αναπτυξιακό πρόσημο. Ρυθμός ανάπτυξης πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο, αύξηση των επενδύσεων πάνω από ο 15%, αύξηση και στα έσοδα του κράτους περίπου στο 9% χωρίς να αυξήσουμε ούτε έναν φορολογικό συντελεστή, χωρίς να βάλουμε κανέναν νέο φόρο».
Για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας
Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, αφού εξέφρασε τη συμπαράστασή του για την «τρομερή περιπέτεια που περνάει ο 31χρονος αστυνομικός από τη δολοφονική επίθεση εναντίον του», τόνισε: «Το πρόβλημα είναι σύνθετο και έχει βαθιές ρίζες. Δεν πρόκειται για οπαδική βία. Από την επαγγελματική και επιστημονική εμπειρία μου -διότι έχω ασχοληθεί με τα ζητήματα της οργάνωσης και διοίκησης του αθλητισμού, γνωρίζω ότι αυτό το οποίο αντιμετωπίζουμε τώρα δεν έχει να κάνει με τον Αθλητισμό. Και δεν πρέπει συλλήβδην τα κατηγοριοποιήσουμε τους ανθρώπους και να ρίχνουμε το ανάθεμα. Κάποιος ο οποίος έχει μια «τρέλα» για την ομάδα του -και αυτοί είναι εκατοντάδες χιλιάδες- δεν πρέπει να μπαίνει στο ίδιο σακί με εκείνους οι οποίοι πραγματικά συνιστούν εγκληματική οργάνωση. Άνθρωποι του κοινού ποινικού δικαίου βρίσκουν φωλιά στα αθλητικά γήπεδα. Εάν κάποιος καθίσει έξω από θύρες οργανωμένων οπαδών και ρωτήσει κατά την έξοδό τους ποιο είναι το αποτέλεσμα του αγώνα που μόλις τελείωσε, θα διαπιστώσει ότι πάρα πολλοί δεν θα το γνωρίζουν, όπως δεν θα γνωρίζουν ούτε καν τους πρωταγωνιστές του αγώνα. Το φαινόμενο δεν εντοπίζεται μόνο στη χώρα μας και υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για την αντιμετώπισή του. Η Κυβέρνηση προχωρά με συγκεκριμένα μέτρα αποφασισμένη να πάει το μαχαίρι όσο πιο βαθιά γίνεται».