Στέλιος Αγγελούδης: Οι δημοτικές βιβλιοθήκες δεν υπάρχουν στο κάδρο του ενδιαφέροντος της διοίκησης Ζέρβα

Τη Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Στέλιος Αγγελούδης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» συνοδευόμενος από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Πρόδρομο Νικηφορίδη, Μάρνη Χατζηεμμανουήλ και Έφη Θεοδωράκη είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους από τη Διευθύντρια Ευαγγελία Αβτζή και να ενημερωθεί για τις εκατοντάδες δράσεις και προγράμματα που υλοποιούνται αλλά για τα προβλήματα που καλούνται να διαχειριστούν οι εργαζόμενοι στην καθημερινότητα τους.

Ζητήματα που επεκτείνονται από την υγρασία του κτιρίου που ελλοχεύει τον κίνδυνο καταστροφής πολύτιμου αρχειακού υλικού που φυλάσσεται εκεί μέχρι τη συρρίκνωση του ωραρίου λειτουργίας και το κλείσιμο τμημάτων εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Σε σχετική δήλωση του ο κ. Αγγελούδης σημείωσε τα εξής: «Η απόλυτη διοικητική ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής μεγιστοποιείται σε πεδία με περιορισμένο επικοινωνιακό, για τους ίδιους, ενδιαφέρον. Η πλήρης απαξίωση του κεντρικού κτιρίου και των 14 περιφερειακών βιβλιοθηκών του δήμου Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της βαθιά υποκριτικής στάσης του δημάρχου απέναντι στο αγαθό του Πολιτισμού. Έδωσα τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στους εργαζόμενους καθώς επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού κρατούν όρθια τη βιβλιοθήκη παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. 300 συμπολίτες μας επισκέπτονται κάθε μέρα κατά μέσο όρο μόνο την κεντρική βιβλιοθήκη, δεν υπάρχουν όμως στη διάθεση του κοινού εν έτει 2023, υπολογιστές. Μόλις 28 βιβλιοθηκονόμοι εργάζονται συνολικά σε όλες τις βιβλιοθήκες, την ώρα που η τελευταία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού έγινε το μακρινό 1999. Όπως μας καταγγέλθηκε, ο προϋπολογισμός για την αγορά βιβλίων είναι μηδενικός, την ώρα που ο μεγάλος εχθρός, η υγρασία απειλεί το αρχείο των εφημερίδων που δεν έχει, ελλείψει κονδυλίων, ψηφιοποιηθεί ακόμα. Μια έστω επαρκής διοίκηση του δήμου θα μπορούσε να καλύψει το 40-50% των προβλημάτων αυτών. Δυστυχώς, αποδεικνύεται πως οι βιβλιοθήκες βρίσκονται στο περιθώριο του ενδιαφέροντος τους».

 

Exit mobile version