Στέλιος Αγγελούδης: Η Θεσσαλονίκη εκπέμπει SOS και στον Αθλητισμό

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Για την απαξίωση της Θεσσαλονίκης και στο πεδίο του Αθλητισμού εξαιτίας της απουσίας διεκδικητικότητας από την πλευρά του δημάρχου της πόλης μίλησε την Τρίτη (27/6) στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Με αφορμή τη διοργάνωση μιας μεγάλης συζήτησης για τον Αθλητισμό τη Δευτέρα 3 Ιουλίου (19.30, Ολυμπιακό Μουσείο), με πρωτοβουλία της «Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη», ο κ. Αγγελούδης έκανε εκτενή αναφορά στην έλλειψη μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, στα τεράστια προβλήματα υποδομών και στην ανάγκη έμπρακτης υποστήριξης του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού.

Ο κ. Αγγελούδης έθεσε ως στόχο την ¨αθλητική Θεσσαλονίκη¨, καθώς, όπως είπε, από την πόλη λείπουν αθλητικές δράσεις. «Μία πόλη που θα έπρεπε να έχει διοργανώσεις, μια πόλη που θα έπρεπε να αξιοποιεί όλο το θαλάσσιο μέτωπο της για τη φιλοξενία αγώνων διεθνούς εμβέλειας. Δυστυχώς ο κ. Ζέρβας δεν διεκδίκησε τίποτα απολύτως γι’ αυτή την πόλη» υπογράμμισε, για να αναδείξει στη συνέχεια μια σειρά προβλημάτων που αφορούν στις αθλητικές υποδομές της Θεσσαλονίκης. «Είμαστε μια πόλη που αυτή τη στιγμή με το ζόρι συντηρεί το Καυτανζόγλειο, ένα στάδιο που είναι το μοναδικό μεγάλο και το οποίο υποχωρεί στα πολλά του προβλήματα. Μια πόλη που δεν έχει κλειστό γήπεδο στίβου και τον χειμώνα οι αθλητές δεν έχουν που να προπονηθούν. Μια πόλη που δεν έχει περιφερειακά κλειστά γήπεδα για τα ομαδικά και όχι μόνο αθλήματα. Καμία πόλη δεν απέκτησε υποδομές, δεν φιλοξένησε μεγάλες διοργανώσεις, αν δεν είχε ένα Δήμαρχο να διεκδικεί γι’ αυτή» υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σε ερώτηση τι θα διεκδικούσε ο ίδιος για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Αγγελούδης απάντησε: «Ξεκινώ από το Καυτανζόγλειο. Απαιτείται ένα γενναίο λίφτινγκ, να γίνει ένα νέο στάδιο με πολλαπλές χρήσεις ώστε να καλύπτει και άλλα αθλήματα. Η πόλη χρειάζεται ακόμη κλειστά γήπεδα στίβου. Υπάρχει επίσης πλήρης απουσία κολυμβητικών δεξαμενών, η αμέσως επόμενη διεκδίκηση είναι, δίπλα ακριβώς στο Ποσειδώνιο, να υπάρξει μια δεύτερη κολυμβητική δεξαμενή και μετά να δούμε πώς θα αναβαθμίσουμε το δημοτικό κολυμβητήριο στην Τούμπα» τόνισε, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αξιοποίηση της δυναμικής των νέων Ολυμπιακών αθλημάτων (αναρρίχηση, skateboard, παρκούρ) ώστε η Θεσσαλονίκη να καταστεί σημείο αναφοράς στον καινούργιο αθλητικό χάρτη που διαμορφώνεται.

«Στόχος μου» συνέχισε ο κ. Αγγελούδης, «να αξιοποιήσω την εμπειρία μου στην Ολυμπιακή Επιτροπή, να διεκδικήσουμε μεγάλες διοργανώσεις ώστε να διεκδικήσουμε και υποδομές».

Αναφορικά με το που θα βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για να υλοποιηθούν οι υποδομές, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» απάντησε πως υπάρχουν δυνατότητες στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Πολιτείας. «Αν, όμως, ο κ. Ζέρβας κατεβαίνει στην Αθήνα για να βγαίνει στα τηλεοπτικά πάνελ αμέσως μετά τις εκλογές και δεν είναι κάθε Δευτέρα στην Αθήνα για να διεκδικεί να ενταχθούν έργα, τότε είναι σαφώς πως δεν πρόκειται να αποκτήσουμε ποτέ καμία καινούρια υποδομή» σχολίασε.

Σχετικά με το πρόγραμμα του συνδυασμού και το τι θα περιλαμβάνει για τον Αθλητισμό, ο κ. Αγγελούδης ανέφερε πως υπάρχει ένα πρόγραμμα επεξεργασμένο που αφορά στο τι χρειάζεται η πόλη, πως θα γίνει η Θεσσαλονίκη αθλητική και ποιες διοργανώσεις μπορούμε να φέρουμε εδώ. Ακόμη, ζήτησε από το Δήμαρχο της πόλης να πει τεκμηριωμένα το πώς ιστορικές ομάδες της πόλης μας να αποκτήσουν το δικό τους γήπεδο.

«Ο ΠΑΟΚ πρέπει να το αποκτήσει, ο Άρης πρέπει να διεκδικήσει και να αποκτήσει το γήπεδο, ο Ηρακλής επιτέλους να βρει τη λύση του. Για να γίνει αυτό θα πρέπει κάποιος να το πει και να το διεκδικήσει και να το καταθέσει. Δεν το έχουμε ακούσει, παρά μόνο να ψελλίζουν σε διάφορες εκδηλώσεις όταν επισκέπτονται προεκλογικά τις ομάδες. Στη Θεσσαλονίκη» κατέληξε, «χρειαζόμαστε ένα σχέδιο, αλλά κυρίως χρειαζόμαστε έναν Δήμαρχο με φωνή, έναν Δήμαρχο που να μην έχει δεσμεύσεις κομματικές, ένα ψηφοδέλτιο που να περιλαμβάνει ανθρώπους του αθλητισμού από όλους τους πολιτικούς χώρους, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο η αθλητική Θεσσαλονίκη μπορεί να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά».

Exit mobile version