Επικριτικά σχόλια αλλά και διάφορες εικασίες για την ταυτότητα του άνδρα, προκάλεσε μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα social media και δείχνει έναν από τους ανθρώπους που βρέθηκαν χθες, Κυριακή 24/7 στο Προεδρικό Μέγαρο για την γιορτή της 48ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, να μπαίνει στην εκδήλωση με βερμούδα και σαγιονάρες.
Ο κ. Στρατάκης, μίλησε στο kathimerini.gr για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τον απαθανάτισε ο φακός αλλά και για το γεγονός πως είδε τη φωτογραφία του να γίνεται viral και να αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως κάποιοι έφθασαν στο σημείο μέχρι και να εξαπολύσουν απειλές σε βάρος του.
«Στον χώρο έφθασα περίπου στις 17.30 το απόγευμα καθώς στις 18.00 έπρεπε να κάνουμε πρόβα. Νωρίτερα βρισκόμουν σε μία παραλία και οδήγησα μέχρι εκεί φορώντας τη βερμούδα μου. Όταν έφθασα στον χώρο δεν βρίσκονταν κανείς εκεί, παρά μόνο κάποιοι άνθρωποι που καθάριζαν και άνδρες της ασφάλειας. Είμαι 60 ετών και το να κάνω πρόβα με το κουστούμι μου θα ήταν πολύ δύσκολο λόγω του ιδρώτα. Και η παραμικρή ενόχληση όταν παίζεις μουσική δημιουργεί πρόβλημα, έτσι προτίμησα να κάνω πρόβα με βερμούδα και πουκάμισο, αν και η παντόφλα ήταν αυτή που έκανε το εφέ» περιέγραψε ο κ. Στρατάκης.
«Δέχθηκα μέχρι και απειλές»
Στη συνέχεια ο μουσικός αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που προκάλεσε η εμφάνισή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Αν ήξερα ότι θα γινόταν αυτό θα έβαζα το κουστούμι. Κάποιοι έφθασαν στο σημείο να απειλούν ακόμη και τη σωματική μου ακεραιότητα και να μου στέλνουν μηνύματα πως δεν σέβομαι τους Θεσμούς. Πάντως αυτό που συνέβη είναι λίγο κωμικοτραγικό. Το πως κάποιος χωρίς να έχει δώσει σημασία στο τι έγινε, προβαίνει σε τέτοιους χαρακτηρισμούς. Όταν έφθασα στον χώρο έδωσα την ταυτότητά μου και πέρασα από έλεγχο. Εκεί έπρεπε να μου πει κάποιος βάλε ένα άλλο ρούχο. Δεν μου είπαν τίποτα, καμία αντίδραση που να μου δώσει την εντύπωση ότι είναι λάθος ή παράλογο να είμαι έτσι ντυμένος στην πρόβα. Δεν με κοίταξαν καν περίεργα. Όταν κάνω τη δουλειά μου είμαι όπως πρέπει, η πρόβα όμως δεν αφορά κανέναν. Εν τω μεταξύ αντιμετωπίσαμε δυσκολία και με το νερό. Το είχαν αφήσει στη νοτιοδυτική πλευρά του κήπου, πολύ μακριά από τα καμαρίνια» τόνισε.
Ποιος είναι ο μουσικός Ιωάννης Στρατάκης
Μπορεί να έγινε ευρύτερα γνωστός για τους λάθος λόγους, ωστόσο ο κ. Στρατάκης έχει ήδη διαγράψει σημαντική πορεία στον χώρο της μουσικής.
Από το 1974 άρχισε να μελετά μουσική (βιολί και βιόλα) στην Ελλάδα, Ολλανδία, Μ. Βρεττανία, Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία κ.α. Τιμήθηκε με την υποτροφία «Μουσηγέτης» από τον Χ. Λαμπράκη, ενώ μετά το τέλος των σπουδών του παρακολούθησε σεμινάρια μουσικής τεχνικής και ερμηνείας.
Παράλληλα παρακολούθησε πανεπιστημιακά προγράμματα διοίκησης καλλιτεχνικών οργανισμών (Amsterdam, Maastricht) και σεμινάριο ραδιο-τηλεοπτικής εκφώνησης (Amsterdam). Ίδρυσε και διηύθυνε φεστιβάλ κλασικής μουσικής (Flevoland, Ολλανδίας 2003-2004).
Έδωσε αμέτρητες συναυλίες ως κορυφαίος μουσικός ορχήστρας, μουσικός δωματίου και σολίστ κυρίως στο εξωτερικό όπου έζησε τα τελευταία 30 χρόνια. Δίδαξε βιόλα στην Μουσική Ακαδημία του Amsterdam/Hilversum και υπήρξε συντάκτης του περιοδικού τύπου της Ελληνικής Κοινότητος Ουτρέχτης.
Στην Ελλάδα επέστρεψε το 2014 ως κορυφαίος βιολιστής της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, της Καμεράτας ΜΜΑ, της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens, μουσικός δωματίου και εκπαιδευτής της Ορχήστρας Νέων «ΜΟΥSA» του ΜΜ Θεσσαλονίκης.
Μετά από 25 χρόνια μελέτης της αρχαιοελληνικής προφοράς, από το 2015 έχει αρχίσει να παρουσιάζει σε μορφή θεατρικού αναλογίου και ως ακουστικά βιβλία κείμενα της αρχαιοελληνικής γραμματείας.