Η διατροφή έχει μεγάλη σημασία για την προστασία από αυτόν τον καρκίνο, αφού ό,τι τρώμε και ό,τι πίνουμε μπορεί να παίξει ρόλο. Ποια τρόφιμα έχει βρεθεί ότι δρουν προστατευτικά εναντίον του.
Είναι ο τρίτος συχνότερος καρκίνος στους άνδρες και ο δεύτερος συχνότερος στις γυναίκες. Ετησίως τον εκδηλώνουν πάνω από 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας του Καρκίνου (WCRF). Επιπλέον, ένα εκατομμύριο ασθενείς υπολογίζεται ότι χάνουν εξαιτίας του τη ζωή τους.
Οι αριθμοί αυτοί αυξάνονται διαρκώς, ιδίως σε χώρες όπου επικρατεί ο «δυτικός τρόπος ζωής». Και είναι λογικό, αφού η κακή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή του.