Την «εξαφάνιση» της υψηλής εγγυοδοσίας των 600 χιλιάδων ευρώ που επιβλήθηκε από την Ευρωπαία ανακρίτρια σε κατηγορούμενη για την σύμβαση 717, θα ζητήσει ο συνήγορός της Θρασύβουλος Κονταξής, ο οποίος δήλωσε ότι ουδείς μέχρι στιγμής από όσους έχουν απολογηθεί δεν έχει καταβάλει την εγγύηση που έχει επιβληθεί.
Θεωρώντας ότι η ευρωπαϊκή εισαγγελία ασκεί πολιτική, ο κ. Κονταξής ανέφερε ότι σε περίπτωση που η δικαστική λειτουργός απορρίψει το αίτημά του, το επόμενο βήμα είναι προσφυγή στο Δικαστικό Συμβούλιο.
Αγωγή σε βάρος του Κυριάκου Βελόπουλου
Παράλληλα, ανέφερε ότι έχει κατατεθεί αγωγή σε βάρος του κ. Βελόπουλου τον οποίο κατηγόρησε για παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης λόγω των δηλώσεών του στη Βουλή για τους εμπλεκόμενους στην σύμβαση 717.
«Η Ελληνική Δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών, παρά τα όποια προβλήματα της, κινήθηκε ταχύτατα, διακριτικά και αποτελεσματικά. Δεν ισχύει το αυτό για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία η οποία, κατά την άποψή μας, στην ουσία ασκεί πολιτική, (με εργαλειοποίηση του νόμου, θέση για την οποία θα λάβει, σύντομα, όλες τις νόμιμες απαντήσεις ενώπιον πάσης αρμοδίας Αρχής, του Συμβουλίου της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένου).
Για τους αυτούς ακριβώς λόγους εκδόθηκε η χθεσινή -1 Απριλίου 2024- ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία είναι καταπέλτης σε βάρος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.
Πλείστοι όσοι, λοιπόν, (κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, θεσμικοί φορείς, «επαναστάτες του καναπέ και του Fb»), επικαλούμενοι τα θύματα και την τραγικότητα της απώλειας τους, επιχειρούν να εκμεταλλευθούν – ο καθένας για ίδιο όφελος- το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, (τμήμα της οποίας, δυστυχώς, «διψά για αίμα»).
Στα πλαίσια αυτά κύριος ονόματι Κ. Βελόπουλος, δημοσιογράφος, βουλευτής και πρόεδρος κόμματος, (ομιλών στο Κοινοβούλιο περί «γλεντιού που αρχίζει»…), παρενέβη στο έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης, διαδίδοντας ψεύδη, που διασύρουν υπολήψεις κατηγορουμένων, με προφανή κίνδυνο ανεπίγνωστου εγκλωβισμού της Δικαιοσύνης, κατά παραβίαση κάθε έννοιας του τεκμηρίου αθωότητας.
Ως εκ τούτου κατατέθηκε σε βάρος του αγωγή προσβολής προσωπικότητας αλλά και αγωγή παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας από δημόσιο λειτουργό. Ανάλογες αγωγές αλλά και εγκλήσεις θα υποστεί, άμεσα, όποιος διαρρέει και διαστρέφει τμήματα της δικογραφίας, όποιος προσδοκά πολιτικά ή άλλου είδους οφέλη και παρεμβαίνει αθέμιτα στο έργο της Δικαιοσύνης και εκβιάζει δικαστικές κρίσεις.».
ΠΗΓΗ: Naftemporiki.gr