ενημέρωσαν, έγινε ο συντονισμός των δυνάμεων που έφτασαν στο σημείο. Η αστυνομία οφείλει να επεμβαίνει όπου υπάρχουν έκνομες ενέργειες”, κατέληξε ο κ. Τσαϊρίδης.
“Ας ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα: κανείς δε θέλει εγκληματικές ενέργειες σε κανένα σημείο της ελληνικής επικράτειας. Την ευθύνη για την αντιμετώπιση αυτών των ενεργειών την έχει η Ελληνική Αστυνομία σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας. Αυτήν την ευθύνη πρέπει να την ασκεί σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους του ελληνικού κράτους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θέλω και εγώ να ρωτήσω: η παρέμβαση της Αστυνομίας έγινε περί τα 200 μέτρα μακριά, σε άλλον χώρο από αυτόν που υποτίθεται θα γίνει το “σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας”, η βιβλιοθήκη που όλοι μας θέλουμε”, , τόνισε από την πλευρά του ο καθηγητής Οικονομικών- μέλος του συμβουλίου διοίκησης του ΑΠΘ, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης.
“Η επέμβαση της Αστυνομίας λοιπόν έγινε κάπου πολύ διαφορετικά, συνέλαβαν 49 ανθρώπους, στην πλειονότητα τους φοιτητές, που ουδεμία σχέση είχαν για το συμβάν που κλήθηκαν να επέμβουν και ο τρόπος με τον οποίο συνελήφθησαν οι νέοι και οι νέες αυτοί είναι προσβλητικός για τη νεολαία μας και ήταν και επικίνδυνος. Κρατήθηκαν δύο ημέρες στα κρατητήρια, χθες αφέθηκαν ελεύθεροι εν όψει της αναβολής της δίκης, που ορίστηκε για τις 29 Μαρτίου. Και θέλω να ρωτήσω το ζήτημα είναι οι λαμαρίνες στο Βιολογικό, που ακούστηκε ότι κάποιος πήγαινε να σπάσει ή ένα σχέδιο, το οποίο οδηγεί στην κατασυκοφάντηση των Πανεπιστημίων και σε αυτές τις απόψεις τις οποίες άκουσα μόλις πριν και δεν τιμούν τα πανεπιστήμια μας, τα οποία παρουσιάζουν ως άνδρο έκνομων ενεργειών και καταστάσεων εγκληματικών; Νομίζω ότι είναι ένα πολιτικό σχέδιο αυτό που εκτυλίσσεται”, επισήμανε ο ίδιος.
ΠΗΓΗ: Ertnews.gr