Το ΑΚΚΕΛ ζητά ευρωπαϊκή δικαστική διερεύνηση από την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι τις δολοφονίες στα Τέμπη

Ο θάνατος δεκάδων ανθρώπων από τη σύγκρουση των τραίνων στα Τέμπη σε καμμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να φορτωθεί σε ένα άτομο, σαν ομπρέλα για τους πραγματικούς αναίσθητους και διεφθαρμένους ενόχους. Μόνο μία σειρά εγκληματικών λαθών, παραλείψεων κλπ  φέρνουν τέτοιο αποτελεσμα.

            Ότι αφορά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΣΕ γενικότερα έχει μακρόχρονο και βρώμικο παρελθόν το οποίο χειροτέρεψε την εποχή των μνημονίων και κυρίως μετά από την “αποκρατικοποίησή” του και την “ιδιωτικοποίησή” του … στην κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ιταλίας!  Το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι ένα από τα Δίκτυα Κρίσιμων Υποδομών (CNI). Η κατάσταση χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο μετά από την κρατικοποιημένη ιδιωτικοποίηση και όπως αποδείχθηκε χειροτέρεψε με θανάσιμο τρόπο.

            Οι ανισόρροπες, διεστραμμένες και διεφθαρμένες συμμορίες του Μητσοτακέικου καθεστώτος διακυβέρνησης της Ελλάδας έχουν τεράστια ευθύνη για ότι έγινε αλλά πρέπει να δούμε ότι παρέλαβαν μία ΤΡΑΙΝΟΣΕ που, εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ήδη σκανδαλωδώς σε ιταλικά χέρια χωρίς όμως η ξένη διοίκηση να αλλάξει κάτι ουσιαστικό (εκτός από την αύξηση του κόστους των εισιτηρίων, όπως έχουμε γράψει παλιότερα όσον αφορά την Θράκη) ή έστω (αν ήθελε άλλα το κομματικό κράτος δεν την άφηνε) να δημοσιοποιήσει, να διαμαρτυρηθεί για κακώς κείμενα των λειτουργιών του ΟΣΕ, μέχρι και να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου, έτσι ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει αυτό το δίκτυο κρίσιμης υποδομής του ελληνικού λαού προς όφελος του ελληνικού λαού. Δεν έκανε τίποτα. Παρ’ όλες τις καταγγελίες του ΑΚΚΕΛ (ίσως και άλλων) έκρυψε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, συμβιβάστηκε και συνεργάστηκε με την καθεστωτική κατάσταση χωρίς να αλλάξει τίποτα για τους Έλληνες και μάλιστα χειροτερεύοντας την κατάσταση όπως αποκαλύφθηκε τραγικά στα Τέμπη.

            Ο πατέρας του δικηγόρου-κορακιού (που προστατεύει τα συμφέροντα εισπρακτικών εταιρειών και του παραιτηθέντος υπουργού Καραμανλή) δεν εμπνέει εμπιστοσύνη από τον Άρειο Πάγο, το αντίθετο μάλιστα. Χρειάζεται όλοι να απαιτήσουμε πλήρη έλεγχο και διερεύνηση όλων των πτυχών της ιστορίας από την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι την δολοφονία δεκάδων συμπολιτών μας Ελλήνων που έγινε στα Τέμπη. Αυτό μπορεί να γίνει χωρίς την εμπλοκή δικαστικού προσωπικού από την Ελλάδα. Ειδικά ο Άρειος Πάγος, στην συνολική έκφρασή του, φαίνεται να αποτελεί αποδεδειγμένα πια (μετά από τις πρόσφατες αποφάσεις) απειλή για την Δημοκρατία και τη λαϊκή εξουσία, που αποτελεί το θεμέλιό της.

Exit mobile version