Το εργασιακό άγχος και το στρες που αισθάνονται οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της εργασίας τους τέθηκε επί τάπητος και συζητήθηκε ανοιχτά ανάμεσα στους ειδικούς επιστήμονες και τους συμμετέχοντες στη συνάντηση η οποία έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών.
Την… ανοιχτή συνεδρία χαιρέτισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης υπογραμμίζοντας με την παρουσία του πως η διοίκηση του δήμου θεωρεί σημαντικό κεφάλαιο το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου και των νομικών του προσώπων, επενδύει σε αυτό και φροντίζει για τη σωματική και την ψυχική του υγεία. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε το ΙΑΣΙΣ at work του Connect Family που στεγάζεται στην πρώην Εργάνη (Γερμανού Καραβαγγέλη 9) για τη συνεργασία με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής στη διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης. Πρόκειται όπως είπε, για ένα λεπτό ζήτημα που επηρεάζει όχι μόνο την επαγγελματική αλλά και την προσωπική ζωή των εργαζομένων. Μάλιστα ο κ. Δανιηλίδης αναφέρθηκε εν συντομία σε ορισμένες «τακτικές» που συνάντησε σε ταξίδια του στο εξωτερικό όπως τα τακτικά διαλλείματα για γυμναστική ή ο ολιγόλεπτος ύπνος στο χώρο εργασίας που είναι δημοφιλής πρακτική στην Ιαπωνία.
Από την πλευρά τους ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής Φίλιππος Κουνιάκης, η σύμβουλος απασχόλησης και σταδιοδρομίας Κατερίνα Γκικοπούλου και η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Ιωάννα Σαλτσίδου ευχαρίστησαν την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και την αντιδήμαρχο Ιωάννα Αλεξιάδου αλλά και το τμήμα Απασχόλησης, Επαγγελματικού Προσανατολισμού Εθελοντισμού και Προαγωγής της Υγείας για τη συνδιοργάνωση και προανήγγειλαν επιπλέον συναντήσεις με παρεμφερή αντικείμενα και στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της επαγγελματικής εξουθένωσης (burn out), την ουσιαστική επικοινωνία στο χώρο εργασίας και την εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.
Ο Φίλιππος Κουνιάκης υποστήριξε πως αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες δείχνουν με τον πιο σαφή τρόπο ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών παρέχει υψηλού επιπέδου κοινωνικές υπηρεσίες και στέκεται πάντα αρωγός σε νέες πρωτοβουλίες.
Η συνάντηση ήταν διαδραστική και βασίστηκε στο διάλογο ανάμεσα στους ειδικούς και τους εργαζόμενους οι οποίοι μέσα από ερωταπαντήσεις, τεστ, και αναδρομή στην επαγγελματική τους εμπειρία ανακάλυψαν τρόπους για να είναι πιο χαρούμενοι και αποδοτικοί στην εργασία τους. Η προτεραιοποίηση υποχρεώσεων και τα όρια είναι δύο έννοιες που βοηθούν ιδιαίτερα στον περιορισμό του εργασιακού άγχους.
Να σημειωθεί ότι τη δράση την οποία στήριξε το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων παρακολούθησαν εκτός από το δήμαρχο και την αρμόδια αντιδήμαρχο η αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς και Οικονομικών Αλεξάνδρα Τερζίδου και η αν. προϊσταμένη του τμήματος Απασχόλησης, Επαγγελματικού Προσανατολισμού Εθελοντισμού και Προαγωγής της Υγείας Νικολέττα Δαλάτση.