Το τσάι κατά των γηρατιών


Ανάμεσα στις επιλογές τροφίμων, άσκησης και γενικότερα των συνηθειών που προάγουν τη μακροζωία, Κινέζοι ερευνητές προτείνουν να λάβουμε σοβαρά υπόψιν την κατανάλωση ενός αρχαίου ροφήματος με πολλά και διαφορετικά πλεονεκτήματα για την υγεία.

Όπως επισημαίνουν στη νεότερη μελέτη τους οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Sichuan στο Chengdu της Κίνας, που δημοσιεύτηκε στο The Lancet Regional Health – Western Pacificτρία φλιτζάνια τσάι την ημέρα θα μπορούσαν να επιβραδύνουν τη βιολογική γήρανση. Τα πολύτιμα αντιγηραντικά συστατικά, σύμφωνα με τους ίδιους, οφείλονται στις ισχυρές ενώσεις που κρύβονται μέσα σε ένα φλιτζάνι τσάι, όπως τα φλαβονοειδή. Επιπλέον, διαφορετικές μελέτες έχουν συμπεράνει ότι το μαύρο τσάι είναι πλούσιο σε ουσίες που συνδέονται με τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς, του εντέρου και του εγκεφάλου.

Για την προκειμένη μελέτη, οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από 5.998 Βρετανούς ηλικίας 37 έως 73 ετών και 7.931 άτομα ηλικίας 30 έως 79 ετών στην Κίνα. Τα δεδομένα αυτά ελήφθησαν μετά από τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου σχετικά με τις συνήθειες κατανάλωσης τσαγιού, συμπεριλαμβανομένου του τύπου που κατανάλωναν – όπως πράσινο, μαύρο, κίτρινο ή oolong (ένα παραδοσιακό κινέζικο τσάι που επίσης αδυνατίζει και όταν κάθεστε) – και του συνηθισμένου αριθμού φλιτζανιών που έπιναν την ημέρα.

Exit mobile version